ZZZZZZennnn

Gisteren ging ik naar de yoga. Wat heb ik daarvan genoten. Gewoon een uurtje ik, mijn lichaam, wat poses en het zweet dat van mijn gezicht loopt (ik zat naast de verwarming die opstond, jawel zotten).
Een tijdje geleden schreef ik nog hoe moe ik was (want ja mama zijn is ook aan nachtelijk ouderschap doen), toen was ik amper in staat om een pose aan te nemen in de zetel. Wel ja, de nachten zijn ondertussen weer wat gestroomlijnder en beter, waardoor ik weer wat energieyoga-422196_960_720 heb om andere dingen te doen dan enkel 20x opstaan, eten, werken en gaan slapen. En ja het eerste waar ik dan naar hunker (naast leuke blogjes schrijven) is een beetje sport. Want sport is verslavend. Sport geeft energie. Waardoor je weer meer zin hebt om te sporten. Waardoor je nog meer energie krijgt. Waardoor je nog meer gaan sporten. En dan eindig je als duracel konijn ergens in een yoga zaal ‘zen’ te wezen.

Maar het is genieten voor mij, even tijd voor mezelf en even gewoon aan mezelf werken. Dat maakt van mij echt een betere vrouw, medewerker, mama en vriendin. Echt waar. Al zijn er zeker nog andere manieren om aan ZELFZORG te doen:

 • een lekker warm bad nemen, al dan niet samen met een huisgenoot(je)
 • een cappuccino maken met een stukje chocola erbij
 • even een boekje lezen terwijl de jongste een dutje doet
 • samen dansen met de kids op de oude hits van K3
 • lekker meezingen in de auto op weg naar het werk (ja, ook als dat ‘per ongeluk’ K3 is)
 • gevarieerd eten en doen eten
 • eens op tijd gaan slapen (zzzz)
 • een avondwandeling met de kleinste in de drager
 •  een glaasje wijn ’s avonds in de zetel 
 • een uitstapje met de kids – en een ijsje eten
 • alles wat niet van de ‘moetes’ is

Oh ja dames en heren, zelfs dansers, mama’s en wetenschappers doen aan zelfzorg. Het leven is te kort om er niet ten volle van te genieten. Ik geniet van mijn werk, ik geniet van mijn gezin, ik geniet van de kleine dingen die de dagen zoveel zonniger en vrolijker maken. Dat is dan weer voer voor een volgende post, geluk zien in de allerkleinste ietsiepietsie momenten, ook al gaan die gepaard met stress of intense emotie. Genieten van het leven, met alle scherpe kantjes erop en eraan. Dan voel je tenminste dat je leeft 😉

cadeau1


Een reactie op “ZZZZZZennnn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.