Coconnetjes bouwen

Gisteren vertrok mijn schoonfamilie op vakantie. Ik was jaloers. Niet op hun bestemming of op de leuke dingen die ze tegemoet gingen maar wel op de rust. De rust in je hoofd en het wegvallen van de verplichtingen. Ik wilde ook gewoon even een week dag zeggen tegen alles en iedereen en wegtrekken. Maar helaas de realiteit wil dat ik achter mijn pc zit en straks mijn kinderen ga afhalen van de crèche en het kamp.

peace-of-mind-349815_960_720Ken je dat gevoel dat alles even op je afkomt en je weet niet wat eerst gedaan? Deadlines op het werk, verplichtingen in de familie, tijd vrijmaken voor je gezin, porrende vriendenkring … Soms wil je gewoon even vluchten naar een onbewoond eiland en alles en iedereen negeren.

Gelukkig zijn er ook dagen dat ik de wereld aan kan, energie heb voor 10 en vanalles gedaan krijg, en er nog van geniet ook. Maar er zijn dus evengoed dagen dat dat niet lukt, dat ik al blij ben als ik wat emails kan beantwoorden of wat to do’s kan afvinken op het werk. Dat ik de kids op tijd kan afhalen en eten op tafel krijg. Om daarna gewoon futloos in de zetel te ploffen.

Op zo’n dagen bouw ik coconnetjes. Ontsnappen aan de realiteit. Een coconnetje om even op adem te komen en wat aan zelfzorg te doen. Een coconnetje om wat extra tijd te kunnen doorbrengen met manlief en de kids. Een coconnetje om mijn deadline te halen. Een coconnetje om alleen dat te doen wat moet en verder niets. monarch-1518058_960_720

Een beetje zoals een vlinder. Even in je cocon kruipen om er daarna als herboren en een betere versie van jezelf uit te komen

Hoe doe ik dat dan? Hieronder een paar tips:

  • Gsm ver ver ver ver weg. Als ze bellen tant pis ik ben met belangrijkere dingen bezig.
  • Géén mails van het werk bekijken ’s avonds en in het weekend
  • Even naar de yoga of de dansles, gewoon om eens weg te zijn en te bewegen
  • In een warm bad gaan. Een betere cocon bestaat er niet
  • Alle afspraken met vrienden shamelessly afzeggen
  • Eten afhalen. Even niet achter het vuur kruipen, ook al doe ik dat wel graag
  • Met manlief en de kids gaan wandelen, genieten van zuurstof en de natuur
  • Opschrijven wat ik nog allemaal moet doen en het lijstje dan wegleggen tot morgen. Aaaah rust!

Vluchten in coconnetjes is de ideale manier om te ontspannen en de druk/stress af te schudden. Door er even niet mee bezig te zijn, krijg je plots een ander zicht op de situatie en kan je alles veel beter plaatsen en relativeren. Die onoverkomelijke taak lijkt nu niet meer zo onoverkomelijk en die dringende was die je most doen lijkt plots ook niet meer zo dringend.

Alles draait om perspectief. Een brilletje waardoor ik alleen nog manlief en de kids kan zien, en al de rest niet meer, dat ga ik mij nog aanschaffen.

17395649920_15fd8862a5_b.jpg


6 reacties op ‘Coconnetjes bouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.