Writer’s block

Ken je dat? Er komt geen woord meer uit je pen. Alles wat je neerschrijft wis je onmiddellijk weer. Je staart voor je uit en er komt. Niets. Geen woord. Zelfs. Geen. Letter. Writer’s block.

Er zijn een paar technieken om ervan af te geraken:

Alle afleiding wegnemen en jezelf dwingen om te schrijven

Even iets totaaaal anders doen. En liefst iets creatiefs.

Bewegen!

Vroeg in de ochtend schrijven of laat in de avond

15 minuten vrij schrijven, over wat je maar wil

Ik heb gelukkig niet zoveel last van echte writer’s blocks. De ene dag gaan het schrijven al wat vlotter dan de andere dag, dat wel. En soms gaat het zo vlot dat ik niet meer kan stoppen. Maar niet kunnen schrijven als het moet? Daar heb ik geen last van. Onbewust pas ik die technieken eigenlijk al toe.

Toch heb ik deze week nog niet zoveel tijd gestoken in schrijven. Toch niet op deze blog. Want ik schrijf wel. Aan mijn project dat binnen 2 weken af moet.

Voor mij is schrijven:

  • ontspannen
  • gedachten vrij laten
  • loslaten
  • even met alleen maar mezelf bezig zijn.

Schrijven is voor mij ook een beetje een coconnetje.

Als wetenschapper moet ik veel schrijven voor mijn ‘werk’. En als ik veel schrijf voor mijn werk heb ik ’s avonds (of tijdens een pauze) minder behoefte om in mijn pen te kruipen voor mijn ‘plezier’. Dan stop ik al mijn energie in dat artikel of project.  Wat ook plezierig is natuurlijk. Als het af is. Want het proces van een artikel schrijven is toch net iets anders dan een luchtig blogje 🙂

phdwritersblocks

Mijn 15 minuten vrij schrijven zitten erop. Genoeg geleuterd dus. Er is een projectvoorstel dat af moet. Tot binnen een week of 2!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.