De ideale wereld

 

 

Iedereen denkt toch af en toe eens aan wat hij of zij allemaal anders zou maken, mochten we zelf onze ideale wereld kunnen schFeesteppen. Ik wil geen politieker zijn, al dacht ik vroeger altijd van wel, maar ik wil wel mijn steentje bijdragen om een beetje dichter bij mijn ideale wereld te komen.

Om eerlijk te zijn zou mijn ideale wereld en waarschijnlijk niet veel anders uit zien dan nu, maar wel anders voelen. Ik vind evolutie een mooi iets, het feit dat de mens altijd maar vooruit streeft en grenzen wil verleggen. Maar de opdeling tussen goed en kwaad, tussen mooi en lelijk of tussen normaal en abnormaal, daar heb ik toch problemen mee.

In mijn ideale wereld:

  • Zou iedereen respect hebben voor iedereen, zonder oordeel, gewoon onvoorwaardelijk mekaar graag zien
  • Zou iedereen eerlijk kunnen zijn met elkaar, en ook gewoon eerlijk kunnen zeggen wat goed is en wat minder goed is
  • Zouden er geen complimenten nodig zijn, iedereen heeft genoeg zelfvertrouwen zonder te moeten aanhoren hoe goed iets wel was (of hoe slecht)
  • Zou iedereen doen wat hij of zij het liefst wil, niet wat je ouders zeggen of wat de maatschappij denkt dat je moet doen

Als ik het terug lees denk ik echt:

‘Ach naïeveling dit is toch niet realiseerbaar’

Wel dan zeg ik tegen mezelf:

‘Dat klopt, maar het is dan ook een ideaal.

En er is niets mis mee om ernaar proberen te streven’.

 

En hé het is oké om af en toe tegen jezelf te praten, want tenslotte doe je dat ook elke nacht, in je dromen!

mijn-ideale-wereld-1489598446


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.