Dreumestaal level 2

Sinds een maand heeft onze kleinste aanwinst een niet te onderschatten vaardigheid onder de knie gekregen: ze kan wijzen met 1 vinger.

Wijzen naar haar beker. Naar haar fles. Naar mijn bord. Naar de kast met eten in. Naar de deur. Naar de kerstomaatjes. Terug naar haar beker. Naar mijn gsm op de kast.

En als ze wijst, u raadt het al, wil dat zeggen dat ze iets ‘wil’. Meestal is dat eten en drinken. Ze eet en drinkt de oren van ons hoofd. Alles gaat er tegenwoordig in. En als het op ons bord ligt moet ze het minstens geproefd hebben. Ze eet een halve bak aardbeien en kerstomaten op. Ze opent zelf haar banaan met haar tanden en eet die dan smakelijk op. Ze loopt naar de kast, wijst, ik open die, en dan neemt ze daar haar pak rijstwafels, de boterhammen of toastjes uit en wandelt ermee naar tafel. Dan wijst ze naar haar stoel, geeft mi20170517_190835j haar bavet aan en dan eet ze. Zo gaat dat een paar keer per dag. En wij kijken ernaar, verbaasd over de zelfstandigheid die ze aan de dag legt, maar toch ook met een beetje trots omdat ze haar plan trekt en zo goed kan aangeven wat ze wil en niet wil.

En zo ging onze dreumestaal van ‘ooh’s’ en ‘aah’s’ naar wijzen en tateren. Level 2 almost completed. Benieuwd wat level 3 ons gaat brengen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.