Silence, I kill you

Het is ondertussen al even geleden dat ik nog een postje deed. Dat ik 2 weken zat te luieren in het zalige Frankrijk zat er wel voor iets tussen. Dat ik een beetje rust nodig had in mijn hoofd, dat ook.

Soms kan ik zo genieten van stilte. Gedachten gewoon voorbij laten gaan, werkmails laten passeren, vrienden even verwaarlozen en mijn hoofd lekker in de cocon van mijn gezin steken. Over coconnetjes bouwen schreef ik al eens een blog, over stilte heb ik het graag vandaag.

Stilte kan vervelend zijn. Je weet wel die ongemakkelijke stilte die tussen mensen kan hangen, die beangstigende stilte voor de storm, die kippenvel-stilte bij emotionele momenten. Stilte wordt vaak bestreden, maar zelden gewaardeerd voor wat het is. Stilte wordt vaak gestild nog voor het lawaai gestild is, en stilte wordt vaak onderschat.

Maar de stilte die ik de laatste 3 weken ervoer was een andere stilte. Een stilte van woorden maar niet van geluid. Een stilte van drukkende gedachten maar niet van het denken. Een stilte van het duister maar allerminst van de lichtzinnige dingen.

Stilte op zijn mooist. Stilte om van te houden. Stilte om te koesteren. Stilte om wijze levenslessen uit te halen. De stilte die me laat nadenken over de toekomst. Over wat was en wat kan zijn, maar vooral wat ik nog wil dat is.

Stilte die ik even wilde delen in woorden 🙂

Diep_in_de_stilte-2” Diep in de stilte”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.