Slaap-draagstaking

Ik ben een draagmama. Zo eentje die haar draagzak overal mee naartoe zeult. En nog liever met 12 kilo op haar rug loopt dan met zo’n domme buggy te moeten manoeuvreren.

FB_IMG_1508094000718

Mijn dochter daarentegen is geen volbloed draagkind. As baby dan zat ze uren in de draagdoek. Het huishouden deed ik altijd met een doek of drager rond mij. Maar van zodra ze begon te kruipen zat ze liever bij haar zus te spelen. Alleen de dutjes, die werden wel gedaan in de drager. Zo een klein lief hoofdje in je nekje gedrukt en dan dat gesnurk erbij, ik genoot er keer op keer van.

Maar ook aan dat mooie liedje kwam een einde. In de drager om te wandelen, op uitstap, in de supermarkt, … oh ja jeuj! Maar als er moest geslapen worden, dan wilde ze er weer uit.

IMG_20170827_144912

Mevrouw sliep liever in de buggy. 5 minuten wandelen en klaar, een knorrend meisje in een wandelwagen rijker. En weer een draagmomentje armer. Weg schattig krullenkopje in mijn nek. En weg zalig gevoel van slapende baby op mijn lijf.

Als het nu dutjestijd is, vraag ik altijd of we gaan wandelen met de buggy of met de drager. Normaal kiest ze de buggy, maar dit weekend … dit weekend koos ze de drager! Ik had er eerst niet zo’n goede hoop in want de poging van 3 weken geleden eindigde toch in de buggy, maar ik gaf het een kans. En 10 minuten later hoorde ik dat herkenbaar knorretje.

Een groot klein meisje dat nog eens zalig tegen mama aan lag te slapen. Hallo endorfine, hallo energie en hallo maandag, mijn week kan al niet meer stuk!

IMG_20171126_214451_165

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.