Kleine succesjes kunnen ook een grote impact hebben

Het is alweer een tijdje stil op mijn blog. Deze week vroeg ik me af hoe dat kwam. Moet ik mijn publiek niet wat vaker entertainen? Waarom schrijf ik niet meer?

Het is een combinatie van dingen denk ik.

  1. Ik ben bezig, je zou kunnen zeggen ‘druk’ maar, ik heb echt ook nog tijd om in te zetel te zitten. Ik ben bezig met: te zorgen voor mijn ziek kindje, de was en de plas, deadlines op het werk die ik belangrijk vind en die mogelijks ook mee de toekomst kunnen vormen, het runnen van het huishouden, het organiseren van een dansoptreden voor de dansgroep waar ik voorzitter ben, huiswerk maken met mijn oudste, meer aandacht voor wc en potjes bij de jongste, en natuurlijk ook wat tijd doorbrengen met mijn liefste hubby.
  2. Ik schrijf nog wel veel: ik heb recent 2 projecten uitgeschreven voor mijn wetenschappelijk werk (waarvan eentje niet gehonoreerd wordt maar het laatste normaal wel, jeuj) en daar haal ik ook veel voldoening uit.
  3. Mijn hoofd heeft even andere prioriteiten gesteld. Ik ben weer meer bezig met mijn werk en de opportuniteiten die zich daar voordoen. Mijn hoofd zit momenteel even helemaal in palliatieve zorg en onderzoek, en weer minder (bewust) bij bewust opvoeden. Ik denk dat mijn kinderen mij die ruimte op dit moment ook laten, en aangezien ik er veel voldoening en geluk uit haal, zijn zij ook helemaal zen.

Ik vind dat evenwicht eigenlijk prima. Mijn hart volgt mijn gedachten en kom telkens elders uit. Ik blijft dicht bij mezelf. Ik boek kleine succesjes die een grote impact hebben op mezelf en hoe ik me voel. Mogelijks dwing ik die tijd ook af van mijn gezinsleden omdat ik voel dat ik dat op dit moment nodig heb. Het is een beetje mijn vorm van ‘zelfzorg’. Mijn eigen kleine succesjes, heel gewoon en onzichtbaar, maar ook heel betekenisvol. Mijn definitie van succes. En het belangrijkste van al, ik doe dat helemaal zelf.

FB_IMG_1520514624518.jpg


Een reactie op “Kleine succesjes kunnen ook een grote impact hebben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.