Verandering, jaargetijden en de zon

Ik ben verliefd. Verliefd op de lente. Liefde op het eerste gezicht is dat: bloemetjes, bijtjes, groene bomen, gelach, vogeltjes, buiten spelen, de zon, … Van zodra de lente in het land komt, krijg ik energie voor 10, wat zeg ik, voor 100! Een nieuwe kans voor iedereen, een kans om te groeien, te bloeien, een kans om grenzen te verleggen. Ik kijk er zo graag naar. En ik luister met volle aandacht. Wat een verschil toch tussen die vrolijke lente en die donkere winter. Hoe mooi wordt alles plots in al die zonneschijn.

IMG_20180302_184811

En toch heb ik ook een boon voor de winter. De donkerte die me haast verplicht in een coconnetje te kruipen, de feestdagen en tijd voor familie, sneeuw krakend onder onze schoenen. En die stilte. Zoals voor een storm, dat moment dat je beseft dat het tijd is voor verandering. En dan die zomer, die je doet zweten en beseffen dat het leven te mooi is om waar te zijn. Want voor je het weet vallen de bladeren en kunnen we genieten van het mooiste kleurenpalet gemaakt door moeder natuur haarzelf.

Ik hou van verandering, zoals in een berustende liefde, die zo langzaamaan gegroeid is. Over de jaren, door te leven heb ik leren houden van verandering. Zoals je elkaar leert respecteren en beminnen voor die kleine kantjes die je eerst zo vreselijk vond. Zoals je het fijn vindt dat iemand niet van je zijde wijkt, ook al gaat het soms vervelen. Die altijd even opduikt op de momenten dat je hem niet nodig denkt te hebben. Maar achteraf dankbaar bent dat hij toch gebleven is.

IMG_20180412_153827

Zo gaat het jaar in jaar uit, van de lente naar de zomer, van de zomer naar de herfst, van de herfst naar de winter en weer naar de lente, zonder stoppen. Overgangen waar we geen controle over hebben, maar waar we wel energie en vooruitgang uit kunnen putten als we dat willen. Zoals een levensles voor alles wat er gebeurt in het leven. Na elke gebeurtenis is er de kans om even te groeien en te bloeien, om aandachtig te luisteren naar de dingen om je heen en om te kijken. Naar jezelf, naar de mensen rondom jou en naar de verandering.

Ik hou van verandering. Verandering daagt me uit, en brengt het beste in me naar boven – uiteindelijk. Ik ben verliefd op alle jaargetijden, die me doen beseffen dat het leven verder gaat, ook al sta je zelf soms stil. Maar niet vandaag, want vandaag ga ik wandelen in de zon!

16594892378_dbab0c01d6_b


Een reactie op “Verandering, jaargetijden en de zon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.