Een houten huwelijksverjaardag voor ons, hoera!

Trouwen, is dat nog wel van deze tijd? Wij vonden 5 jaar geleden alleszins van wel 🙂

12804883_10153674329109335_7356355041728559202_nWe stapten met veel goesting in het huwelijksbootje, en naar het altaar. We kozen bewust voor een kerkelijk huwelijk. We lieten onze oudste dochter gelijktijdig dopen. We hadden een neo-klassiek
trouwfeest en hebben ons rot geamuseerd die dag.

Deze week zijn we 5 jaar verder. Een houten huwelijksjubileum. Ik denk nog vaak terug aan onze trouwdag: hoe fijn we het hadden, hoeveel plezier we gemaakt hebben en wie er toen bij was die er nu nog steeds bij is. 5 jaar is maar een habbekrats in een leven, het gaat zo snel voorbij. En toch gebeurde er zoveel: we verbouwden de zolder en badkamer,  ik legde mijn PhD af, en onze jongste dochter werd geboren en gedoopt.

14712572_10154258751814335_2468629711764165233_oVolgend jaar mogen we alweer een feestje vieren want dan zijn we 15 jaar een koppel. Dat is zo ongeveer de helft van mijn leven! Wat ons geheim is als koppel? Hoogstwaarschijnlijk rekening houden met elkaar, respect hebben voor elkaar en communicatie. Praten, zeveren, lachen, blikken uitwisselen, fluisteren … Alles wat helpt om elkaar te begrijpen, aan te voelen en te ondersteunen. Mekaars keuzes en beslissingen goedkeuren en respecteren. Tijd doorbrengen met elkaar, heel bewust, gepland of ongepland.

Sommige mensen maken samen een Bucket list om hun relatie spannend te houden. Wij hebben dat nooit gedaan. En zijn dat ook niet van plan. Het leven biedt ons genoeg uitdaging: we hebben lief en leed gedeeld, samen gelachen, samen geweend, samen gereisd, samen verbouwd, samen onkruid uitgetrokken, samen gekookt, samen de kots opgekuist van onze dochters, samen vrienden opgevangen in nood, samen ruzie gemaakt, samen geleefd.

Toen mijn dochter vorige week zei dat ze hoopte dat we nooit zouden scheiden, meende ik het uit de grond van mijn hart toen ik zei dat papa en ik daar elke dag aan werken. Of nee, beter ‘lieverd’ en ik. Want dat is toch 1 van de grondbeginselen in een relatie, noem elkaar nooit mama en papa! Zelfs de beste koppels durven al eens te zondigen 😉

13686514_10154022941514335_7367101246162111536_n

Hoelang zijn jullie al een koppel? Zijn jullie getrouwd? Waarom net wel of net niet? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

 


2 reacties op ‘Een houten huwelijksverjaardag voor ons, hoera!

 1. Hoi!
  Alvast een dikke proficiat!

  Wij zijn getrouwd op donderdag 12 januari 2012. Midden in de week. Gekke dag he? We zijn die dag getrouwd omdat we die dag juist 10 jaar samen waren. En dat was zo een beetje een ‘viering’ van ons samen zijn. De kers op de taart.

  We hebben alles zowat in een andere dan normale? volgorde gedaan. Kindje-huisje-kindje-trouwen. Maar wie zegt wat juist is he? We zijn ondertussen ‘al’ 16 jaar samen, zowat de helft van ons leven nu.
  We hebben samen al grote stormen overwonnen en dat maakt ons alleen maar sterker.

  Veel liefs, Carmen
  (mama van Aaron)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.