De langverwachte vakantie(post) van een werkende mama

Hoera, vakantie! Of toch niet, ik kan nog wachten tot 9 augustus voor mijn 3 weken verlof starten op het werk. En toch heeft de start van de zomervakantie een grote invloed gehad op ons ritme. Alles gaat er rustiger aan toe, de hobby’s zijn gestopt en met het goede weer breng je sowieso meer tijd buiten door.

IMG_20180624_173256

Het ging er namelijk nogal gespannen aan toe die laatste weken in mei en juni. Nog een paar deadlines op het werk omdat er collega’s op verlof vertrokken, een paar afsluitende activiteiten op de hobby’s van onze oudste en niet vergeten de schoolmoeheid die stilaan boven kwam … Daarbovenop dan nog een 2 jarige die het nodig vond op weer een periode slechter te gaan slapen. Mama en papa waren moe. Kindjes waren moe. Ons gezin was duidelijk aan vakantie toe! Ons weekendje Ardennen begin juli kwam dus als geroepen. We hebben niet veel gedaan behalve geluierd en geslapen en gelezen, maar dat was ook niet nodig. De kids hadden tijd om terug gewoon te spelen en te ontdekken en de rust keerde vanzelf weer terug in onze hoofdjes.

 

Nora volgt de komende weken een aantal kampen, waaronder voor de eerste keer een week lang op kamp met de gidsen! (daarover later meer)

Annabel blijft gewoon rustig naar de crèche gaan. En op vrijdag naar bomma-bompa.

Mama en papa gaan gewoon werken – en ik sinds 1 juli weer voltijds.

We starten alle dagen dus hetzelfde als tijdens de schoolweken: op tijd opstaan, ontbijten, aankleden, rugzakken maken en vertrekken. Met dat verschil dat er geen schoolverplichtingen zijn, veel minder files en geen hobby’s waar we ons ’s avonds voor in 100 bochten moeten wringen.

We eindigen alle dagen anders: kinderen afhalen, rustig koken, geen huiswerk, veel buiten vertoeven en af en toe een leuke activiteit meepikken

 

We doen veel maar hebben het gevoel dat we zoveel minder tijd verliezen en zoveel meer energie winnen!

Op die manier brengt vakantie voor ons werkende ouders ook een moment van rust, bezinning en batterijtjes opladen, ook al moeten we nog 4 weken wachten op onze echte vakantie. Die brengt ons dit jaar naar Denemarken en Legoland, wat kijk ik daar naar uit!

96215454
Ons bungalowpark in Denemarken.

 

In tussentijd genieten we nog van de zon, de tijd samen en de leuke randactiviteiten zoals morgen de match van de Rode Duivels en volgend weekend Tomorrowland in onze achtertuin!

Maar nu ga ik me even mentaal voorbereiden op een week zonder Nora in huis. Eerst alle bagage in 1 tas krijgen en daarna genieten van de rust. Al ga ik ze wel missen hoor!

Hoe ervaren jullie het begin van de vakantie? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen!


9 reacties op ‘De langverwachte vakantie(post) van een werkende mama

 1. De vakantieperiode moet hier nog een beetje aan gaan breken. Buiten dat de oudste schoolvakantie heeft, moet ik nog tot half september werken…
  Ik ben wel echt toe aan vakantie, maar zit er nu ff niet in. Wel fijn dat jullie al wat hebben kunnen ontspannen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, ik merk ook de rust sinds de vakantie ook al werk ik nog voltijds. Naar het kamp vraagt precies ook minder energie. Ik denk wel dat het mooie weer veel helpt met dat vakantie gevoel.

  En nu met zijn allen aftellen naar die verloven 🙂 heerlijk

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh heerlijk he, het rustige zomer ritme. Ik merk dat we met dit weer ook gewoon meer buiten zijn en meer rust pakken. Maar ik moet nog twee weken tot vakantie, dus ik tel wel af al hoor 😉

  Het vakantiepark ziet er geweldig uit trouwens.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.