Hoera, genomineerd voor de Liebster blog Award! + 11 random feiten over mezelf :)

Heel erg bedankt Ilse Visscher van Hallo Lief Kleintje om mij te nomineren voor de Liebster Blog Award.

Say What? De Liebster Blog award is een virtuele award die wordt uitgedeeld om beginnende bloggers een hart onder de riem en ook wat meer bekendheid te geven. Het gaat als volgt:

liebsterawardrules

 

De vragen die ik van Ilse kreeg:

Hoe ben je begonnen met bloggen?

Eerlijk gezegd was mijn eerste blogpost niet voor mijn eigen blogsite, maar voor Vol Leven, een community waar ik heel graag bij hoor. Ik reageerde op een artikel rond roepen tegen je kinderen, en er werd me gevraagd of ik daar niets over wilde schrijven. Mijn eerste blogbericht over ‘Stop met roepen tegen je kind, ik ging de uitdaging aan!’ was dan ook snel een feit. Pas later heb ik mijn eigen blog opgestart zodat ik wat breder kon gaan in de onderwerpen waarover ik schrijf en ook wat meer persoonlijke verhalen kon delen.

Wat is het doel van jouw blog?

In de eerste plaats wil ik gewoon schrijven. Dat doe ik al van jongs af aan, en mijn schrijfsels werden ook vaak geapprecieerd. Nu ik wat ouder en wijzer ben, en vooral ook een mama met de typische ‘hou de ballen maar in de lucht’ problematieken, leek het mij wel leuk om te schrijven over dagelijkse struggles, maar ook de leuke momenten zowel vanuit het standpunt van het mama zijn op een min of meer bewuste manier en het vrouw zijn op mijn eigen lekker eigenzinnige manier. Ik hoop met mijn blogs mensen aan het denken te zetten, mensen te ontroeren of mensen gewoon blij te maken. Ze hoeven het zeker niet eens te zijn met wat ik schrijf maar als je merkt dat andere vrouwen/mama’s met dezelfde beslommeringen rondlopen, dan geeft dat toch altijd wat moed.

Hoe zie jij jouw blog over 10 jaar?

Idealiter als een community waarin we allemaal samen kunnen nadenken over de zin van het leven en de filosofie van elke dag. Maar wie weet blog ik zelfs niet meer over 10 jaar, er zijn nog zoveel andere leuke dingen te ontdekken en beleven op deze planeet!

image

Hoe zorg jij voor meer lezers op je platform?

Ik heb een facebook en instagram account gekoppeld aan mijn blog. De meeste bezoekers krijg ik via Facebook. Ik probeer ook wat meer in interactie te gaan met andere bloggers en zo wat meer bezoekers te krijgen op mijn site, maar helaas ontbreekt me de tijd om er echt heel actief mee bezig te zijn. Ik ga nu wel meedoen aan de achter de schermen  blog challenge via Mamaliefde, om de instellingen van mijn website wat meer op punt te krijgen. Eigenlijk ben ik vooral bezig met schrijven over wat er in mijn hoofd omgaat, dat is ook de eerste reden waarom ik met mijn blog gestart ben.

Heb jij wel eens stress bij het werken aan jouw blog? Wanneer?

Schrijven is voor mij een proces dat ik niet zomaar op gang kan trekken. Soms zit ik lang na te denken over een blogpost, maar de beste posts zijn eigenlijk degenen die op 15 min afgewerkt zijn. Ik werk dan ook niet met een vast publicatieschema (voorlopig) omdat me dat echt wel wat stress zou bezorgen. Bloggen is voor mij een uitlaatklep, een hobby en zelfs bijna iets wat ik nodig heb om ‘in het reine te blijven met mezelf’. Ik wil dat niet zo graag relateren aan stress. Natuurlijk door je ziel zo bloot te leggen is er wel altijd een beetje die spanning van wat je lezers ervan vinden 🙂

Welke blog uit jouw collectie vind je het leukst?

Er is er eentje die er bovenuit springt. Een blogje dat ik schreef voor een lieve vriendin van mij die door een zware chemokuur heen ging. Het is niet de ‘leukste’ blog, maar zeker wel degene met het meeste waarde voor mij.

Wat doe jij om te ontspannen?

Ik hecht eerlijk gezegd veel belang aan zelfzorg. Onze maatschappij is vaak al druk genoeg, dus probeer ik op tijd en stond naar mezelf te luisteren en mijn grenzen te respecteren. De ene keer ontspan ik door te sporten, de andere keer door een avondje uit, of gewoon lekker thuis blijven en met de kindjes in bad gaan. Op moeilijke of stressvolle momenten ontspan ik door coconnetjes te bouwen, dat is af en toe echt nodig.

Beschrijf jezelf eens in 5 woorden.

 • Eerlijk
 • Vriendelijk
 • Vastberaden
 • Geëngageerd
 • Kritisch

IMG_20180723_093121Waar kun je echt van genieten?

Van bewust in het moment te leven, met alle zintuigen open. Het ontbreekt vaak aan tijd om dat te volle te doen, maar zoals gisteren ochtend op de fiets onderweg terug naar huis van dochter weg te doen naar kamp, gewoon rondkijken en genieten van al dat moois rondom ons.

Wat voor soort blogs lees je zelf het liefst?

Blogs waarin mensen gewoon zichzelf zijn. Ervaringen delen en gewoon vertellen over wat ze belangrijk vinden in het leven. Blogs die mij doen nadenken of die iets losmaken in mijn hoofd of in mijn hart. Woorden zijn zo’n krachtige instrumenten als ze op de juiste plaats vallen.

Wat maakt jou gelukkig?

Kleine dingen. En dat meen ik. Een vlinder op de bloemen in onze voortuin. Een schaterlach van 1 van mijn dochters. Een regenbui tijdens deze warme dagen. Een kwartiertje minuten rust met een kopje koffie of een glas wijn. Het vallen van de eerste sneeuw. Eindelijk dat boek kunnen uitlezen. Er zijn zoveel mooie dingen in het leven, zoveel kleine succesjes, die elke dag weer de moeite waard maken, ook al gaat het al eens wat minder goed.

 

11 random feiten over Misses Lee:

 1. IMG_20180716_105938_637Mijn linker been is korter dan mijn rechter been.
 2. Ik heb als kind heupdysplasie gehad, vandaar punt 1
 3. Ik ben een trotse onhandige euh linkshandige dame!
 4. Mijn tweede en derde naam zijn ‘Rolande Josephina’, naar mijn meter en peter
 5. Ik heb mijn angst voor spinnen zo goed als overwonnen, jeuj!
 6. Ik heb geen groene vingers, maar probeer ze sinds dit jaar wel te kweken
 7. Ik was vroeger een mega fan van de spice girls en ken al hun liedjes nog steeds vanbuiten … (idem voor Marco Borsato, oeps)
 8. Ik heb 38 festivalbandjes aan de spiegel van mijn auto hangen
 9. Als ik later groot ben wil ik een Audi, en een robotstofzuiger
 10. Als ik een reiger zie , wil ik altijd even mee vliegen, gewoon omdat reigers zo rustig en onopvallend kunnen zijn
 11. Ik droom al 20 jaar over een reis naar Peru

 

 

*tromgeroffel* hierbij nomineer ik volgende blogs voor een Liebster Award:

www.mamaontzwangert.blog

www.louloulux.nl

hetlevendooreenfleurigebril.wordpress.com

lifewithmiro.be

kleinemama.be

http://mama-ee.blogspot.com

https://dyslhectischemama.wordpress.com

 

11 vragen aan deze fantastische bloggers:

Hoe ben je begonnen met schrijven/bloggen?

Wat is het doel van jouw blog?

Hoe zie jij jouw blog over 10 jaar?

Hoe zorg jij voor meer lezers op je platform?

Heb jij wel eens stress bij het werken aan jouw blog? Wanneer?

Welke blog uit jouw collectie vind je zelf het leukst of heeft het meeste waarde voor jou?

Wat doe jij om te ontspannen?

Beschrijf jezelf eens in 5 woorden.

Waar kun je echt van genieten?

Wat voor soort blogs lees je zelf het liefst?

Hoe ziet jouw ideale wereld eruit?

 

Deel je antwoorden gerust op mijn pagina of hier in de reacties! Ik ben heel erg benieuwd en ik wens iedereen heel veel succes!!!

 

liebster-award


8 reacties op ‘Hoera, genomineerd voor de Liebster blog Award! + 11 random feiten over mezelf :)

 1. Wat leuk om te lezen! Enneh, ik kan ook álles van Marco Borsato én de spice girls meeblèren hoor. En die robotstofzuiger; dóen! Scheelt zoveel gedoe en zeker met dit warme weer is dat best ontspannen :’)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.