Een stad bezoeken met (kleine) kinderen? 5 tips voor een rustige vakantie!

We logeren 3 dagen in Bremen vooraleer we doorrijden naar Denemarken. We lazen dat Bremen een zeer kindvriendelijke stad zou zijn en vandaag brachten we een bezoekje aan het stadscentrum! Het was een rustige en ontspannen dag. Hieronder 5 tips om het even rustig aan te pakken!

1. Logeer buiten de stad en ga met het openbaar vervoer

We logeren in een huisje in een buitenwijk van het stadscentrum. We zitten hier in een hele rustige buurt. Ook toen we Parijs bezochten hadden we een logeerplaats in een rustige wijk buiten de stad van waar we met de trein zeer snel in het centrum van de stad waren. Vandaag gingen we te voet naar de tram en binnen de 20 min stonden we op de grote markt. We kochten een dagpas zodat we ook tussenverplaatsingen met het OV konden maken. Heel fijn want aan het einde van de dag ga je terug naar de rust en de natuur in de buitenwijken.

2. Volg het ritme van je kind

We hebben vandaag veel stilgestaan, geobserveerd en gekeken naar wat de kinderen keken. Het is echt eens een andere kijk op een stad als je letterlijk je kinderen volgt. We zijn vertrokken op de grote markt en hebben toch een groot stuk van de stad gezien. We hebben graffiti staan kijken, op het gras gelegen in het park, naar de klokkentoren gekeken, naar de mozaiekjes op de grond, even gechilled op de trap van de stadswallen en een banaan gegeten op een bankje in een winkelcentrum. Ik heb eens andere dingen gezien dan anders op een citytrip maar dat was best leuk en de kinderen zien genieten maakte dat meer dan goed.

3. Neem een drager mee ipv een buggy

Als draagmama kan ik niet anders dan aanbevelen om je draagzak lekker mee te nemen en je buggy thuis te laten 🙂

We hebben hem gebruikt aan het begin van de dag zodat onze jongste even kon wennen aan de drukte van de stad. Ze was even overweldigd en zat het eerste half uurtje in de draagzak. Daarna wandelde ze zelf het grootste deel van de tijd! En enkel rond dutjestijd rustte ze even uit alvorens er weer volop voor te gaan! Voordeel: we moesten geen buggy meezeulen en konden ook gewoon de trappen doen in de stad. We hadden Voorst enkel een klein rugzakje mee met wat water, Knabbels en zonnecrème. Meer hadden we niet nodig!

4. Heb realistische verwachtingen

Dat klinkt logisch maar is het allerminst. Mijn man en ik zijn vandaag letterlijk met nul verwachtingen vertrokken, behalve dan om er een rustige en leuke dag van te maken.

5. Bouw voldoende rustmomenten in

Niet enkel om te rusten maar ook om even te ontprikkelen en wat opgekropte energie kwijt te kunnen. Zo hebben we even in het park gewandeld maar vooral gezeten, zottekes gedaan en met steentjes gespeeld (de kids toch). We hebben aan het water gezeten en naar de boten gekeken. En we hebben op een bank in het winkelcentrum onze bananen opgegeten. Gewoon rustig way bijtanken, ontladen en liefde verspreiden over de menigte 🙂

Ik kijk alvast uit naar de rest van onze vakantie. Morgen bezoeken we een groot park met dieren hier in Bremen en genieten we wat van de natuur want Bremen is ook een groene stad. De dag erna reizen we door naar Denemarken voor onder andere een bezoekje aan Legoland! Blijf de blog volgen voor de rest van onze reisverhalen!

Fijne ontspannen groet,

Misses Lee


4 reacties op ‘Een stad bezoeken met (kleine) kinderen? 5 tips voor een rustige vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.