Impressionant Denemarken – fotoverslag van onze reis met de 2 meisjes

Jullie hadden nog een vervolg van ons reisverslag te goed. Ik vertelde al over ons bezoek aan Bremen, op onze weg naar Denemarken. Ook de de eerste indruk van Denemarken liet ik na de eerste dag al optekenen op de blog. Hieronder lees je hoe onze reis met onze 2 meiden verder ging.

Natuur

Foto’s vanaf ons bungalowpark (marina fyskenaes) en het stadje Grasten, waar we logeerden. Heel mooie omgeving om te wandelen, en rust op te snuiven. Overal vind je bos en water. We bezochten ook de tuinen van het slot van Grasten, het buitenverblijf van de koninklijke familie.

Cultuur

Op rijafstand waren er een paar leuke stadjes om te bezichtigen. We gingen naar Sonderborg en Aabenraa. De rust en sereniteit die de architectuur uitstraalt, is niet met woorden te beschrijven.

 

Lego

Geen rit naar Denemarken zonder een bezoek aan Legoland in Billund! Heel mooi pretpark met voor ieder wat wils. Zowel onze tweejarige als onze 6 jarige hadden er een fantastische dag!

Vikingen

Last but not least in het lijstje, het viking center in Ribe. Plezier voor jong en oud! We kwamen aan vlak voor opening en zijn als 1 van de laatsten weer naar buiten gegaan, we hebben ons geen seconde verveeld!

 

Denemarken revisited

Deze keer gingen we met de auto en logeerden 1 week op een vaste locatie. We deden al onze uitstappen vanuit dit bungalowpark en waren dus wat beperkt in de afstand om te overbruggen. We beslisten samen dat we binnen een paar jaar zeker nog eens zouden terug keren, maar dan voor een rondreis zodat we ook de waddeneilanden, kliffen en meer noordelijke kant van Denemarken zouden kunnen bezoeken! Die schijnt ook zeer impressionant te zijn. In Denemarken hebben veel campings blijkbaar een goedkoop late in, early out principe (ook de camping aan legoland) zodat je heel vlot kan rondtrekken met een caravan of mobilhome. Kortom, een heel mooi, kindvriendelijk, en sereen land, geschikt voor reizen met alle leeftijden. We will be back!

Wat was jullie meest indrukwekkende reis tot nu toe? Waren jullie al eens in Denemarken? 

 


3 reacties op ‘Impressionant Denemarken – fotoverslag van onze reis met de 2 meisjes

  1. Wij zijn deze zomer ook in Denemarken geweest, maar dan meer in het noorden. (Vorige week iets over geschreven op mijn blog, mocht je nieuwsgierig zijn) Echt een prachtig land! Legoland hebben we trouwens wel overgeslagen, was voor ons te ver reizen vanaf het vakantiepark.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik heb je post daarstraks gelezen ! Toeval 🙂 wij willen ook nog wel eens naar het Noorden binnen een paar jaar, maar dan gaan we eerder rondtrekken met de mobilhome denk ik, als de kinderen wat ouder zijn.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.