Briefje aan mijn bijna-kleuter

Hallo lief klein meisje,

Wat word je groot! Ik weet nog goed hoe ze een klein mini baby’tje in mijn arm legden toen je geboren werd. Je lees het goed, ‘in mijn arm’, niet in mijn armen. Je werd geboren met een geplande keizersnede, en ik had ‘maar’ 1 arm vrij om je bij me te nemen. Maar wat was dat een vreugde, je mocht bij me op de operatietafel, je mocht lekker even uitwenen bij je mama, en lekker even bekomen van je abrupte kennismaking met de wereld. Je was een lieve en rustige baby, die heel veel nabijheid nodig had, ook van je grote zus. Je was geen draagbaby maar je werd het wel. Ik draag je nu nog steeds op de rug als je even moe bent of gewoon lekker wil knuffelen met mama. Je was een echte knuffelbaby en dat blijf je nog wel even hoor, mijn lieve kleine baby, ook al ga je bijna naar school …13240575_10153855613104335_5644620229821083975_n

Wat een grote stap zal dat voor je zijn, al kijk je er ook naar uit. Je volgt grote zus overal en als je zou kunnen ook naar school. Je vraagt er elke dag naar sinds het weer september is, of je ook naar school mag. Maar voorlopig zit je nog even goed bij je crèche, waar je nu de grote juffrouw kan uithangen en helpen met klusjes enzo. Je bent een ander karaktertje dan je zus, je hebt veel meer wentijd nodig, bent een beetje bedeesd als er onbekend volk in de buurt zit en je neemt je tijd om alles goed te bestuderen en de mogelijkheden te onderzoeken. Je bent veel bezig met knippen en tellen en bouwen. Je kijkt naar de zus en probeert alles na te doen. Je komt het vertellen wanneer je bang bent, of je komt een knuffel vragen wanneer je je ongemakkelijk voelt. Je weet precies je gevoel te uiten, ik hoop dat je dat ook blijft doen als je naar school gaat, gewoon lekker jezelf blijven en veel op onderzoek uitgaan!

Ik hoop dat je je plekje gaat vinden daar in de klas, tussen al die andere kindjes en met een nieuwe juf. Ik weet nu al dat je al dat je thuis veel zal komen vertellen en dat je de eerste dagen onder de indruk zal zijn van al die nieuwe prikkels en emoties. Maar weet dan dat mama en papa hier zitten te wachten tot je komt, en knuffelt en rust en even ontprikkelt van de dag. Ik ben ook benieuwd wat de nachten gaan brengen, want je bent geen al te beste slaper. Je slaapt soms onrustig en hebt ons nog veel nodig ’s nachts. Zoals je deze week de slaap niet kon vatten en je vroeg of je bij me in de stoel kon komen zitten. Daar viel je na nog geen 5 minuten vredig in slaap, weet terug in die arm van mama, zoals vroeger.

Weet dat onze armen altijd open zullen zijn, om je de veiligheid te bieden die je nodig hebt, om je de warmte te geven die je verlangt, of de troost als je je even ongemakkelijk voelt. Weet dat je gewoon lekker jezelf mag zijn en blijven. En dat hoewel kleine baby’s groot worden, er altijd een plekje blijft om even tot rust te komen en jezelf op te laden voor de volgende grote sprong!

Je mama en papa

IMG_20180806_175502


5 reacties op ‘Briefje aan mijn bijna-kleuter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.