Onze ervaringen met de vochtige doekjes van Jackson Reece

Misschien heb je er al van gehoord, of misschien ook niet. Misschien gebruik je het zelf, of misschien ook niet. Jackson Reece is alleszins geen merk dat je in een standaard supermarkt of babywinkel zal terug vinden, voorlopig toch nog niet. Jackson Reece is een merk van kinderproducten dat zich profileert als natuurlijk en ecologisch. Het is dus ook iets duurder dan de doorsnee babyproducten. In deze blog wil ik jullie vertellen waarom wij voor deze babydoekjes kozen en hoe ons dat bevallen is de afgelopen 2,5 jaar.

 

Bewuster en ecologischer

13239196_10153855612554335_4817007419958077688_nIn de bijna 7 jaar dat ik mama ben, heb ik toch wel een hele we afgelegd in producten en materialen die ik gebruik bij de kinderen en ook bij mezelf. Mijn beide dochters hebben toch eerder een gevoelige huid en reageren nogal fel op sommige chemicaliën die in zeep, babyproducten en wasmiddel zitten. Als mama ga je dan op zoek naar alternatieven en na de geboorte van de jongste kwam ik zo via de ecologische babywinkel Blabloom bij de doekjes van Jackson Reece terecht. De doekjes van Jackson Reece worden voor 100% gemaakt van biologisch afbreekbaar, composteerbaar en chloorvrije materialen en 99% natuurlijke elementen. Ze zijn ‘vegan’ gelabeld en bestaan voornamelijk uit houtpulp. De verpakking die ze gebruiken is gerecycleerde folie, dus deze mama was meteen fan omwille van de milieuvriendelijke aanpak van het merk.

Ingrediëntenlijst

Nog belangrijker dan de impact voor het milieu is het effect van de producten op de huid en gezondheid van je kind. Daarom wil ik zeker ook de ingrediëntenlijst meedelen:

Ingrediënten Jackson Reece Nature: Aqua (purified and deionised water), *Aloe Barbadensis Leaf Juice (Aloe Vera leaf juice, moisturiser and cleanser), Betaine (humectant derived from vegetable, to help moisturise the skin), Caprylyl/Capryl Glucoside (derived from vegetable, gentle cleansing agent), Levulinic Acid (vegetable derived preservative), Sodium Levulinate (vegetable derived preservative), Glycerin (vegetable based preservative carrier), Potassium Sorbate (preservative), Sodium Citrate (pH adjuster derived from sugar beet).
* = van biologische oorsprong
* = Gecertificeerde biologische Aloë Vera by Mayacert

Bron: http://www.vrijnatuurlijk.nl

De doekjes zijn dus vrij van parabenen, alcohol, sodium laureth sulfate en sodium lauryl sulfate. Dit maakt ze ook geschikt als snoetenpoetsers!

IMG_20180930_133750

Natuurlijk zitten er nog altijd stoffen die mogelijks niet perse hoeven. Als je echt een cleane ingrediëntenlijst wil, dan kan ook altijd de waterwipes bestellen (eveneens verkrijgbaar bij Blabloom): die hebben maar 2 ingrediënten, namelijk water en natuurlijk grapefruit extract. Die doekjes hebben wij ook even gebruikt maar ik vind ze echt te nat, niet efficiënt genoeg en doordat ze helemaal geen geur hadden niet zo aangenaam om buiten huis te gebruiken. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Meer informatie over schadelijke stoffen in badkamerproducten vind je ook in deze checklist.

De doekjes

Ik vond de doekjes heel erg aangenaam voor mijn handen. Naast het feit dat ze vriendelijk zijn voor de huid, was ik best ook tevreden over hoe proper ik mijn dochter haar billen kreeg met 1 doekje. De geur vond ik ook best ok. Wij kozen altijd voor de “natural” doekjes ipv de “herbal” doekjes omdat ik geen voordeel inzie van extra parfum.

De verpakking

IMG_20180930_133656_BokehDe verpakking ziet er heel erg vrolijk uit en hoewel dat bijzaak is, wil het oog toch ook wel wat. Een duidelijk nadeel was toch dat de doekjes niet altijd makkelijk uit te verpakking kwamen. En de plakker van het pakje kwam nogal snel los waardoor er vuil onder kroop en de doekjes snel uitdroogden op verplaatsing. Dit losten thuis wij op door een doos te gebruiken waar je de verpakking in zijn geheel kan insteken en je de plakker kon verwijderen. Op verplaatsing ging dit iets moeilijker dus dan wisselden we regelmatig het pak met eentje van thuis zodat de doekjes niet uitgedroogd geraakten.

De prijs

De doekjes kosten 3,99 voor een pak van 56 doekjes. Daarmee zijn ze iets duurder dan de commerciële merken. Dit is iets waar je natuurlijk zelf (bewust) voor kiest en je weet waarvoor je de meerprijs betaalt. Ik vind ze alleszins even efficiënt billen poetsen dus wij kwamen evenleng toe met een pak Jackson Reece doekjes als met een pak pampers doekjes bijvoorbeeld.

Een tevreden klant

Na 2,5 jaar kan ik toch wel zeggen dat ik een tevreden gebruiker ben van de Jackson Reece “natural” doekjes. Ik bestelde ze steeds in een voordeelverpakking bij Blabloom, dan werden ze altijd de dag erna geleverd, topservice toch wel.

Nog even de voordelen en nadelen op een rijtje:

Voordelen:

  • volledig biologisch afbreekbaar, inclusief verpakking
  • vrij van schadelijke chemische stoffen
  • even efficiënt als meer commerciële merken
  • geschikt als snoetenpoetsers

Nadelen:

  • niet zo makkelijk uit de verpakking te halen
  • duurder dan de commerciële merken

Kenden jullie de producten van Jackson Reece al? Welke producten en doekjes gebruiken jullie voor jullie bengels? 


Disclaimer: ik schreef de review in opdracht van Blabloom maar heb mijn doekjes altijd zelf aangekocht. 

 


2 reacties op ‘Onze ervaringen met de vochtige doekjes van Jackson Reece

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.