Bewust maar niet perfect: mama Mieke over fantasie vs. realiteit in het ouderschap

flowerpot-2756428_1920In de reeks ‘bewust maar niet perfect’ laat ik vandaag mama Mieke aan het woord. Ze vertelt hoe fantasie en realiteit niet altijd stroken met elkaar. Ze werd de mama die ze nooit dacht te zijn … Herkenbaar? Lees zeker haar verhaal! Volg Mie ook op haar eigen blog Mie Kids


Voor ik moeder werd, had ik een beeld over mijn kinderen. Ze zouden manieren hebben, steeds beleefd zijn en altijd goed luisteren. Bleek dat deze kinderen enkel in mijn fantasie bestonden. Mijn kids trekken zich soms niks aan van wat ik wil en doen hun eigen gedacht. Soms maar goed. Perfecte kinderen zonder een perfecte moeder, dat zou wat geven niet?

Want een perfect moeder ben ik zeker niet. Ik zou zelf nooit zo’n moeder worden die:

 • op haar kinderen roept:
  Ik ging nooit de crazymomworden die tegen haar kinderen roept. Sorry buren! Maar soms is het sterker dan mezelf. Na vijf keer hetzelfde herhalen en nog steeds niet de beoogde reactie, dan verhef ik mijn stem. Of als ze iets doen wat absoluut niet mag. Dan voel me ik me daarna direct schuldig.
 • haar aapjes omkoopt:
  Ze gingen altijd flink doen wat ik tegen hen zei… Als ze zin hebben wel ja. Ik heb mijn boys al meermaals omgekocht zodat ze flink zouden zijn. Of omdat ze flink hun tanden zouden poetsen. Oeps.
 • ze op de i-pad laat kijken:
  We kochten een i-pad voor mijn man en ik. Zodat we allebei de krant digitaal konden lezen. Natuurlijk komt er van de krant lezen vaak niets in huis, geen tijd. Maar ondertussen hebben de kids mijn i-pad ingepalmd om zelf filmpjes te kijken. We hebben nu zelfs zo’n speciaal hoesje, zodat het scherm het overleeft als ze de i-pad in het rond gooien. Gelukkig weten ze het wachtwoord niet…nog niet J.
 • vijf keer op een nacht zou opstaan:
  Ik zou nooit zo gek zijn om de hele nacht op te staan. Ze zouden wat wenen, ondervinden dat het niets uithaalt en dan dan weer rustig inslapen. Het ding is: ik kan het niet. Ik kan ze niet laten wenen, dat kan mijn moederhart niet aan. Dus sta ik soms zo’n drie keer per nacht op. Lastig hoor en ’s morgens ben ik dan best moe. Maar ik wil graag dat ze zich veilig voelen en weten dat mama er altijd is. Noem me gerust gek, maar daar slaap ik toch nét iets beter van (bij manier van spreken J)
 • steeds een traantje wegpinkt:
  Vroeger lachte ik met mijn papa toen die soms emotioneel werd. Maar sinds ik zelf moeder ben, begrijp ik hem. De eerste keer naar de crèche, de eerste schooldag of een schoolfeest? Ik jank. Vaak ergens in de auto, zodat niemand het ziet. Zieke kindjes op televisie? Ik snotter mee in hun plaats. Ben ik dan echt zo’n watje geworden? Ja! Maar ik schaam me niet. Ik vind het zelfs fijn dat ik door mama te worden zoveel liefde voel. Leve alle mama’s en papa’s die af en toe een traantje wegpinken. We rock!
Newsflash:

Ik werd dus wel zo’n moeder. Vind ik dat erg? Helemaal niet. Ik had vroeger geen idee wat het was om 24u dag in en dag uit moeder te zijn.

Maar ik doe mijn best. Dat is meer dan goed genoeg.

fullsizeoutput_1ac9.jpg


Over de schrijfster

Ik ben Mieke. Of zeg gerust Mie. Ik ben een dertiger die graag uitstapjes maakt en van het leven geniet. Mijn crew bestaat uit twee fantastische kapoenen: Matthias (2014), Thomas (2016) en manlief: David. Ik ben zot van de zee en juf van het derde leerjaar. Bloggen is mijn uitlaatklep, waarbij ik graag mijn mama-avonturen neerpen. Meer kan je lezen op mijn blog: www.miekids.com.

Je kan me volgen op Facebook: https://www.facebook.com/writemie/

Je kan me volgen op Instagram: https://www.instagram.com/miekids/
Vele groetjes,
Mie

Wil je zelf ook meewerken aan de reeks bewust maar niet perfect ouderschap? Dan kan! Neem even contact met me op en ik geef je meer informatie.

Lees meer over goed genoeg ouderschap :

Op deze blog

Als gastblogger voor VIVA-SVV


2 reacties op ‘Bewust maar niet perfect: mama Mieke over fantasie vs. realiteit in het ouderschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.