Goed genoeg ouder: mama’s lieve stemmetje

Μama’s lieve stemmetje …

Daar wilde ik graag eens wat over schrijven. Ik bedacht de titel voor een van de gastblogs die ik schreef voor Viva-svv omtrent goed genoeg ouderschap. Ik besefte al snel dat het voor mij twee betekenissen heeft. Een lief stemmetje kan je hebben voor je kind. Je wil luisteren, een veilige haven bieden en dus lief zijn.

Maar een lief stemmetje kan en moet je ook hebben voor jezelf. Hoe praat jij tegen jezelf? Durf je jezelf vergeven als je fouten maakt? Durf je jezelf een compliment geven of een schouderklopje? Durf jij trots zijn op jezelf?

Toen ik de blog begon te schrijven dacht ik aan mezelf als mama, hoe ik wil praten tegen mijn kinderen, hoe ik voor mezelf kan zorgen zodat mijn geduld op peil blijft voor hen. Maar al snel kwam het besef dat ik niet altijd zo geduldig ben voor mezelf. Dat ik mezelf vaak verwijten maak, zeg dat het niet goed genoeg is, of binnenin uitscheldt voor onhandige of lomperik. Zo wil ik niet tegen mijn kinderen praten. Waarom praat ik dan wel zo tegen mezelf? Herkenbaar?

Lees de originele blog op: Mama’s lieve stemmetje


20181103_203237_00017982996097727331154.pngVond je deze blog fijn om te lezen? Je doet me een groot plezier om hem te ‘liken’ en delen!

Wil je zelf ook meewerken aan de reeks bewust maar niet perfect ouderschap? Dat kan! Neem even contact met me op en ik geef je meer informatie.

SHARING IS CARING ❤

 

Lees meer over goed genoeg ouderschap :

Op deze blog

Als gastblogger voor VIVA-SVV

 


Een reactie op “Goed genoeg ouder: mama’s lieve stemmetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.