Ik neem je mee op zelfzorg reis!

Eerst voor jezelf zorgen, pas dan kan je voor anderen zorgen. Veel mensen zullen het eens zijn met deze uitspraak maar heel wat minder mensen komen ook echt voldoende aan zelfzorg toe. Ben jij zo iemand? Dan moet je zeker verder lezen!

Waarom is zelfzorg belangrijk?

In een steeds drukker wordende maatschappij zien we steeds meer mensen verdrinken in hun takenpakket, in de verschillende rollen die ze moeten opnemen en in de hoge verwachtingen die op ons afkomen. Om dit alles de baas te kunnen, is het belangrijk om handvaten in de buurt te hebben, die je kunnen helpen op moeilijke momenten. Alle handvaten maken deel uit van zelfzorg, omdat ze je zullen helpen zorg te dragen voor je ik, hetgeen jij wil en de dingen die jou dierbaar zijn.

Waarom is zelfzorg zo moeilijk?

Als je aan ‘zorgen voor’ denkt, wat gaat er dan door je hoofd? Waarschijnlijk denk je aan de mensen die je graag ziet en die belangrijk voor je zijn. Dat je zorg wil dragen voor hen, en hen wil helpen om een goed leven te leiden. Maar we vergeten iemand heel belangrijk: we denken niet automatisch aan onszelf. En toch zijn we het eens met de uitspraak dat je eerst voor jezelf moet zorgen voor je goed voor anderen kan zorgen. Contradictorisch toch?

Wat houdt ons dan tegen? Misschien bieden onderstaande vragen antwoord:

Hoe belangrijk vind jij jezelf om zorg voor te dragen?

Ken je jezelf goed genoeg om te weten waar je echt van oplaadt?

Als we onszelf niet kennen, als we onszelf niet graag kunnen zien, als we niet weten hoe, zullen we ook geen zorg kunnen dragen voor onszelf. 

Wat mag je verwachten van ‘de zelfzorgreis’?

Ik wil jullie leren, stap voor stap, om zorg te dragen voor jezelf door:

  • ruimte te maken in je hoofd
  • jezelf te ontdekken
  • grenzen te leren kennen en stellen
  • je meststoffen te leren kennen
  • lief te zijn voor jezelf 

We starten onze reis op 1 december, als een mooi voornemen voor het nieuwe jaar! Ik zal elke week een blog online zetten, de ene week met wat stof tot nadenken, de andere week met een concrete opdracht die je thuis kan uitvoeren. Ik deel tussendoor ook graag wat  persoonlijke verhalen en tips van mezelf.

Ik wil er graag een interactieve reis van maken! Als jullie me laten weten hoe jullie de opdrachten ervaren, dan deel ik deze graag met de andere lezers. We kunnen samen foto’s delen, tips met elkaar delen en bijleren van elkaar!

Schrijf je nu in voor ‘de zelfzorgreis’!

De blogs komen online op deze website, maar zullen ook gedeeld worden op Facebook en Instagram. Daarom komen ook extra quotes en tips om concreet mee aan de slag te gaan. Aan jou de keuze welk kanaal je het liefst volgt. Het enige wat je dus moet doen, is de blog volgen. 

Volg mijn blog!
  • Via de website: klik op ‘volg deze blog’ en schrijf je in met je wordpress account of via je email adres
  • Via instagram: volg Misses Lee Blogt
  • Via facebook: volg Misses Lee Blogt 

Neem zeker al eens een kijkje op op mijn zelfzorg pagina en lees welke blogs er nu al in dit thema online staan. Hopelijk tot binnenkort!

Misses Lee, xSHARING IS CARING ❤

Vond je deze blog fijn om te lezen? Wil je anderen uitnodigen om mee te doen? Je doet hen en mij een groot plezier om door deze post te delenGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.