Gezond naar school met de snack- en brooddozen van Yumbox (review)

Sinds november hebben wij 2 schoolgaande kinderen in huis (mijn mamahart!). Elke ochtend worden dus steevast de brooddoosjes en snackdoosjes gevuld. Sinds we de dozen van ‘Yumbox’ in huis hebben, merk ik toch een groter enthousiasme bij de kinderen om deze te vullen met allerlei gezond lekkers! We hadden zelf al een tijdje de Yumbox brooddoos in huis, waar we zeer tevreden over waren. Daarom was ik ook heel benieuwd toen ik van Blabloom de Yumbox snackdoos mocht testen bij onze instapper!


Het ‘bento’ principe

De ‘Yumbox’ dozen, die een uitneembare tray hebben met verschillende vakjes, gaan uit van het Bento principe:

Hoe kleurrijker en veelzijdiger je eten eruit ziet, hoe smakelijker je alles gaat opeten, ook als het allemaal gezonde dingen zijn!

Met Bento ‘vakjeseten’ kan je makkelijk een gevarieerde maaltijd met juiste porties samenstellen, zodat je vanzelf gezonder en evenwichtiger gaat eten.

Sommige mensen maken echte kunstwerkjes van de brooddozen, met boterhammen in vormpjes en allerlei speciale creaties. Bij gebrek aan tijd, houdt deze mama het bij simpele dingen, maar ook dat kunnen de kinderen ook helemaal appreciëren!


Een handige doos met vakjes

 • Om het Bento principe te ondersteunen, zijn de Yumboxen vakjesdozen. In deze dozen kan je vanalles kwijt: groentjes, fruit, boterhammen, nootjes, … en omdat de vakjes mooi afgescheiden zijn, kan je ook alles bij elkaar steken in dezelfde doos!
 • Het deksel van de doos is ook zo gemaakt dat het hermetisch afgesloten kan worden, op die manier blijft alles mooi op zijn plaats en kan er geen vocht (van fruit bv) uitlopen of ontsnappen. Zo krijg je een mooie lunch of snack voorgeschoteld die je met plezier en veel smaak kan opeten.
 • De doos gaat dicht met een klep via het hefboom principe. De klep is groot en goed hanteerbaar zodat de kinderen de dozen gemakkelijk zelf kunnen openen en sluiten.
 • De jumbo dozen zijn ook vaatwas bestendig! Je kan de binnenkant eruit halen bij het afwassen, zo hoef je niet telkens heel de doos in de vaatwasser te steken. 
 • Een nadeel, de dozen zijn wel nogal groot om mee te nemen in de boekentas. Wij geven ze dus niet elke dag mee, alleen als we tijd en en zin hebben om ze te vullen!

Gezond  naar school 

Met het Bento principe en de dozen van ‘Yumbox’ kan je gezond eten en gezond snacken bij schoolgaande kinderen enorm stimuleren. Je kan ze betrekken bij het samenstellen van de inhoud dozen en ze voor elk vakje iets laten kiezen wat ze die dag willen eten. Ik merk een groot enthousiasme bij mijn kinderen wanneer de dozen boven gehaald worden met de vraag wat er allemaal in moet. Ze vullen met plezier alle vakjes met gezonde snacks, en dan hebben ze ook iets om naar uit te kijken tijdens het snackmoment of de lunch!


Maar ook ecologisch?

Volgens de producenten worden de Yumbox dozen gemaakt van materialen zonder BPA en ftalaten . ‘Gezonde plastiek’ als het ware. Aangezien de doos zeer stevig is en geschikt voor hergebruik, kan je ze dus wel ecologisch noemen.

De onderdelen zijn ook apart verkrijgbaar (zowel de trays als de dozen zelfs) dus je kan gewoon een extra tray in huis halen om de week te overbruggen. 


De prijs

Een Yumbox snackdoos kan je kopen vanaf 22,95 euro. Dat is niet weinig, maar je weet waarvoor je de prijs betaalt. De losse trays kosten 14,95 euro.

Ikzelf kocht onze brooddozen bij Blabloom, zij hebben een mooi aanbod aan Yumbox dozen en onderdelen, in leuke kleurtjes en printjes!


Conclusie: een tevreden klant

Wij zijn als gezin alvast heel erg enthousiast over het gebruik van de ‘Yumbox’ snackdoos en brooddoos. 

Nog even de voordelen en nadelen op een rijtje:

Voordelen:

 • De doos werkt volgens het ‘bento’ principe, waarbij je een gevarieerde maaltijd kan samenstellen met vakjes in de juiste porties
 • De doos is gemaakt van plastiek vrij van BPA en ftalaten
 • De tray is uitneembaar, wat handig is voor de afwas
 • De klep gaat makkelijk open en dicht
 • De doos sluit hermetisch af, dus ze is geschikt voor vloeibare dingen
 • Kinderen vinden het vullen van de doos heel leuk, wat gezond snacken en lunchen stimuleert!

Nadelen:

 • De doos is nogal groot om overal mee naartoe te nemen, zeker voor kinderen
 • Het is en blijft een doos in plastiek, dus er is wel wat te zeggen dat het niet 100% ecologisch is. 

Kende jij de dozen van ‘Yumbox’ al? Wil je ze in de toekomst ook gaan gebruiken, niet alleen voor je kinderen maar ook voor jezelf?


Disclaimer: ik kreeg van Blabloom een snackdoos om uit te testen en een review over te schrijven. Deze schreef ik eerlijk vanuit onze bevindingen. De brooddozen heb ik een tijdje geleden al zelf aangekocht.


Een reactie op “Gezond naar school met de snack- en brooddozen van Yumbox (review)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.