De lijstjesmoeder

Weg met de loedermoeder en luizenmoeder. Sinds ik mama van 2 ben, ontdekte ik een nieuwe in haar soort: de lijstjesmoeder!

Deze moeder is een chaoot eerste klas, of net niet. Ze probeert orde op zaken te krijgen en te houden, aartsmoeilijk. Ze heeft een hekel aan vergeten, maar kan het niet helpen om zelf 1001 dingen te vergeten als ze niet opgeschreven staan. En zelfs als ze opgeschreven staan, vergeet ze nog de helft.

De lijstjesmoeder heeft een grondige hekel aan lijstjes, of net niet. Maar het is haar enige en enige effectieve redmiddel. Een lijstje voor school, een lijstje voor de winkel, een lijstje voor het huishouden, een lijstje voor de babysit momenten, een lijstje voor de hobby’s, een lijstje voor de etentjes, een lijstje voor het werk. Zelfs een lijstje voor blogtopics. Alles wat deze moeder ook maar mee te maken krijgt, daar heeft ze een lijstje voor.

De lijstjes van de lijstjesmoeder zijn meestal her en der verspreid: eentje op haar bureau, eentje aan haar stoel aan tafel, eentje (of veeltjes) op haar gsm, eentje op het krijtbord en meestal ook nog eentje naast haar bed. De keren dat die lijstjes al van pas zijn gekomen, zijn ontelbaar, de keren dat ze iets op haar lijstje vergat te schrijven helaas ook.

De niet-lijstjesmoeders durven al eens de spot te drijven met de lijstjesmoeders onder ons: “zie ze daar nu komen met haar lijstje, zo georganiseerd en zo perfect. Ik zou niet weten wanneer ik tijd heb om lijstjes te maken.”

Wel, deze lijstjesmoeder moet noodgedwongen tijd maken voor lijstjes of ze gaat ten onder aan alle to do’s en doet enkel de onbelangrijke maar interessante zaken eerst. Deze lijstjesmoeder probeert zo haar hachje te redden en te doen alsof ze georganiseerd door het leven gaat, maar in werkelijkheid probeert ze gewoon halsstarrig haar chaotisch gedrag te camoufleren, ook voor haar kinderen. Mislukt … Deze lijstjesmoeder stond al aan school zonder fiets – op de sportdag – of vergat dat het gidsen was op zaterdag avond in plaats van op zondag. Ze boekte al eens per ongeluk 2 babysits op een avond terwijl ze de andere avond nog snel snel de overbuurvrouw moest inschakelen.

Lijstjes of geen lijstjes, we doen allemaal gewoon maar wat 😉


3 reacties op ‘De lijstjesmoeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.