Wat als je twijfelt aan jezelf als ouder?

Elke ouder kent het gevoel, die vraag die soms opkomt in je hoofd ‘doe ik het wel goed genoeg?’, ‘ben ik wel een goede ouder?’. De huidige druk en verwachtingen in onze maatschappij zijn torenhoog. We zien mensen fouten maken en denken dat we vast beter moeten kunnen. We zien ouders in supermarkten, op restaurant, in de speeltuin en denken ‘dat overkomt me niet’ of ‘zo zou ik nooit reageren op mijn kinderen’. Maar waar komt dat vandaan? Waarom wil we het altijd beter doen dan een ander, en vooral wat is beter? Je weet nooit wat er allemaal vooraf is gegaan aan dat ene moment dat fout gaat, tenzij het jezelf overkomt en dan heb je automatisch het juiste perspectief.

De volgende stap is wat je dan doet met dat perspectief. Kan je voor jezelf even mild zijn als voor een ander van wie je het hele verhaal kent? En vooral kan je van jezelf aanvaarden dat het af en toe gewoon mis gaat, dat je fouten maakt en dat ook jij als ouder daaruit kan leren? Ik vond dat alleszins een heel moeilijk maar wel zeer waardevol parcours in het ouderschap: beseffen dat je als ouder nooit de beste bent, maar wel de beste ouder voor jouw kind ❤


Goed genoeg ouderschap op deze blog

Lees meer over dit thema:

Gastblogs over goed genoeg ouderschap voor VIVA-SVV

Wil mee meer weten over hoe je kan groeien als ouder? Lees hier mijn 3 mantra’s die me helpen te leren uit mijn fouten!

Vond je deze blog fijn om te lezen? Je doet me een groot plezier om hem te ‘liken’ en delen! 

SHARING IS CARING  ❤


2 reacties op ‘Wat als je twijfelt aan jezelf als ouder?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.