Persoonlijk: wat schrijven met me doet

Schrijven is een werkwoord. Het is niet iets dat zomaar gebeurt. Al gebeurt het wel als vanzelf in mijn hoofd. Het is een werk om die gedachten te ordenen en zinvol op papier te zetten. Het is een werk om je hoofd open te stellen en al die gedachten te laten stromen en delen met eenieder die het lezen wil. (of misschien ook niet?)

Voor mij is schrijven vaak een toevluchtsoord. Een ding dat ik doe, als ik me goed voel. Een ding dat ik doe als ik me niet zo goed voel. Een ding dat ik doe. Ook al gaat het niet altijd vanzelf. Voor mij is schrijven een natuurlijk proces ook. En een gevoel van thuiskomen. Thuis in mijn hoofd en vaak ook in mijn hart.

Schrijven zit in mijn bloed. Het is een talent, dat heb ik doorheen de jaren wel moeten erkennen. Ook al ben ik zelf niet altijd tevreden met hetgeen uit mijn pen vloeit, het doet me telkens weer deugd om die pen vast te pakken en de woorden die klaar zitten neer te zetten op dat witte blad.

Schrijven is mijn barometer. Ik schrijf anders als ik me slecht voel, dan als ik me goed voel. Ik schrijf soms hele periodes niet (zoals nu) en dan moet ik me weer verplichten om de dingen eruit te gooien alvorens ik erin verdrink. Schrijven werkt voor mij louterend. Het is mijn detox kuur na een slechte periode, het is mijn uitlaatklep in een goede periode, en het is mijn zekerheid ergens daar tussenin.

Schrijven is voor mij een levenswijze, een filosofie. Ik schrijf dus ik ben.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.