Persoonlijk: mijn eerste schooldag

Weet je wat ik zo fijn vind aan die eerste schooldag? Het besef hoe groot mijn kinderen geworden zijn. Hoeveel nieuwe woorden onze kleinste kleuter plots kent, en hoe ze uit haar t-shirts gegroeid is. En hoe zelfzeker onze 3de klasse geworden is, en hoe ze plots ’s morgens alleen in de douche staat en haar lange haren wast.

Maar wat ik eigenlijk nog fijner vind, is het besef dat ik ook gegroeid ben. Niet in de lengte dan (al zou ik dat nog wel willen met mijn anderhalve meter), maar wel in mijn ouderschap. Hoe ik mijn grenzen net iets beter kan bewaken dan vorig jaar, en hoe ik rustiger kan blijven als ze het bloed vanonder mijn nagels proberen te halen. Hoe verbinding ons elk jaar een paar centimeters doet groeien, vooral naar elkaar toe dan. En hoe mijn vertrouwen ook elke dag groeit, dat ze juiste keuzes kunnen maken en zichzelf sterk kunnen maken in een moeilijke wereld.

Mijn eerste schooldag ligt niet vast op een foto of in de krant. Mijn eerste schooldag komt elke dag opnieuw. Want elke dag is er iets om trots op te zijn en elke dag is de liefde nog groter dan vandaag.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn schooljaar.

Misses Lee


Een reactie op “Persoonlijk: mijn eerste schooldag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.