De eco-challenge

Dat ecologie en duurzaam leven, steeds actueler worden, is een feit. Maar dat het niet zo makkelijk is om een plotse ommezwaai te maken in ons drukke leven, staat zeker ook buiten kijf. Maar wat samen kan, gaat meestal beter. 

Daarom start ik deze maand een eco-challenge! De challenge staat in het teken van bewust en duurzaam leven, maar op een haalbare manier. Hoe we in kleine stapjes kleine wijzigingen kunnen aanbrengen in onze routine die kunnen leiden tot een kleine voetafdruk en een meer ecologie bewust denkpatroon. Zeker als je graag beter wil doen op dat vlak, mar niet meteen weet waar of hoe te beginnen, is deze challenge iets voor jou! We werken samen om elkaar de kneepjes van het vak te leren, we vormen als het ware een tribe, want samen lukt het altijd beter dan alleen.

Het is niet de bedoeling dat we cold turkey bepaald gedrag gaan aanpassen of plots een zero challenge zullen aangaan (zoals tournée minerale of de minimalisme challenge), die zijn er al genoeg. Wat wel de bedoeling is, is dat we verschillende mogelijkheden kunnen aftasten, ervaringen met elkaar kunnen delen en dan toepassen en overnemen wat past bij onze persoon en wat haalbaar is binnen ons leven. Onze tribe is er om elkaar te steunen, samen zijn we sterk!

We werken thematisch, elke maand komt er een ander thema aan bod: 

  1. Keuken – eten
  2. Badkamer – beauty
  3. Consuminderen
  4. Eco-ouderschap
  5. De was en de plas
  6. Eco-tuinieren

Elk thema wordt opgebouwd vanuit een klein theoretisch luik over de voor- en nadelen van bepaalde producten en keuzes, een aantal gastblogs, een aantal gedragsveranderende vragen, recepten voor eigen gebruik en onze persoonlijke ervaringen.

Lees hier alvast 10 eenvoudige tips voor een ecologischer leven!

Deze challenge kan ik niet alleen verwezenlijken. Ik heb mijn tribe nodig. Daarom werk ik samen met Isabelle François van Boston Baby! die zelf al wat experimenteerde met plastiek vrij leven en vegan koken. Ook ga ik de samenwerking aan met Steven Vervaecke van SV creative, die als IT professional zich heel erg aan het verdiepen is in technologie arm leven, maar die daarnaast ook gewoon heel bewust in het leven wil staan. Beide zijn goede vrienden en steengoede bloggers, en beide hebben dezelfde zin en drive om deze challenge tot een goed einde te brengen!

Wil je graag deel uit maken van de challenge? Wil je zelf een actieve bijdrage doen via een blog, foto’s of een filmpje aan de challenge? Dat kan! Laat je gegevens achter, stuur he materiaal door en ik post het met de juiste verwijzingen. Of post je materiaal zelf en tag even een van de iniatiefnemers  of gebruik #ecochallengetribe zodat we in contact komen!

Let’s do this and let’s do this together!! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.